Deputatul Călin Bota a depus o coroană de flori la mormântul lui Vasile Lucaciu și la Casa Memorială ”George Pop de Băsești” - Ziarul de Maramures

Breaking News

Deputatul Călin Bota a depus o coroană de flori la mormântul lui Vasile Lucaciu și la Casa Memorială ”George Pop de Băsești”

Deputatul Călin Bota alături de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, de parlamentarii Cristian Niculescu Țâgârlaș, cu ocazia Zilei Naționale a României a depus o coroană de flori mormântul lui Vasile Lucaciu și la Casa Memorială ”George Pop de Băsești”.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”An de an merg la Șișești și la Băsești, locuri de pelerinaj pentru toți cei care poartă în inimă lupta părintelui Vasile Lucaciu și a lui George Pop de Băsești pentru unitatea românilor. Au trecut 101 ani de la trecerea în neființă a lui Vasile Lucaciu, luptătorul neobosit pentru drepturile românilor, patriotul care și-a sacrificat libertatea pentru unitatea noastră, un adevărat erou al națiunii române. Alături de președintele Consiliului Județean Maramureș, Ionel Bogdan, de parlamentarii Cristian Niculescu Țâgârlaș și de primarul Ioan Tentiș am depus coroane de flori la mormântul său și ne-am rugat în memoria sa.”

O coroană de flori a fost depusă și la Casa Memorială ”George Pop de Băsești”.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”De asemenea, alături de primarul Ioan Călăuz, ne-am recules și am depus o coroană de flori și la Casa Memorială ”George Pop de Băsești”, unde este prezent și astăzi spiritul marelui luptător pentru unire, cel despre care episcopul greco-catolic Iuliu Hossu spunea: „Nu doresc nimic altceva decât ca fiecare Român să-şi iubească neamul aşa cum l-a iubit Pop de Băseşti şi să facă neamului său atâta bine, cât i-a făcut acest mucenic”. Să ne gândim cu recunoștință la toți cei care au luptat pentru libertatea și unitatea noastră. Suntem datori să construim împreună un viitor pe măsura sacrificiului făcut de toți cei care s-au jertfit pentru România unită, liberă și prosperă.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!