Deputatul Călin Bota a participat la simpozionul “Centenarul încoronării de la Albă Iulia 1922-2022” - Ziarul de Maramures

Deputatul Călin Bota a participat la simpozionul “Centenarul încoronării de la Albă Iulia 1922-2022”

Deputatul Călin Bota a participat la simpozionul “Centenarul încoronării de la Albă Iulia 1922-2022”, care s-a desfășurat în localitatea Coroieni.

Călin Bota, deputat PNL Maramureș: ”Alături de numeroși istorici, arhiviști, cercetători, am participat cu mare interes la simpozionul “Centenarul încoronării de la Albă Iulia 1922-2022”, eveniment desfășurat la Coroieni, prin grija primarului Gavril Ropan. Încoronarea regelui Ferdinand şi a reginei Maria va rămâne pentru totdeauna în inima noastră, măreția acestui eveniment fiind de-a dreptul copleșitoare. Acest eveniment a fost organizat exemplar , până în cele mai mici detalii, de un guvern liberal, condus de cel mai mare prim ministru al istoriei noastre, Ionel Brătianu. Acest moment istoric a avut implicații profunde asupra dezvoltării statului român modern, un obiectiv asumat și dus până la capăt de guvernările liberale.”

Personalități extraordinare, în vremuri extraordinare. Modele de viață și de acțiune publică, oameni care au demonstrat că pentru ei interesul poporului și al țării e mai presus de orice, a mai precizat demnitarul.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!