Schema de ajutor de stat pentru susținerea financiară a investițiilor private pentru producția de produse și materiale de construcții - Ziarul de Maramures

Schema de ajutor de stat pentru susținerea financiară a investițiilor private pentru producția de produse și materiale de construcții

OUG pentru aprobarea şi finanţarea Programului naţional pentru dezvoltarea producţiei interne de produse şi materiale de construcţii, Construct Plus.

Senatorul Sorin Vlașin spune că această schemă de ajutor vine în sprijinul investițiilor private, iar finanțarea va contribui la echilibrarea balanței comerciale și la dezvoltarea de noi capacități de producție în zonele defavorizate. Mai mult, proprietatea intelectuală va fi sprijinită.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”Plenul Senatului a luat act, luni, de depunerea în Parlament, din partea Guvernului, a Ordonanţei de Urgenţă 68/2023 pentru aprobarea şi finanţarea Programului naţional pentru dezvoltarea producţiei interne de produse şi materiale de construcţii, Construct Plus. Concret, programul Construct Plus este o schemă de ajutor de stat multianuală, cu o valoare de circa 150 de milioane de euro pe an, timp de 4 ani. Astăzi importăm materiale de construcții în valoare de peste 8 miliarde euro. Tocmai de aceea, Schema de ajutor de stat vizează susținerea financiară a investițiilor private pentru înființarea și/sau dezvoltarea capacităților de producție pentru produse și materiale de construcții. Finanțarea va contribui la echilibrarea balanței comerciale și la dezvoltarea de noi capacități de producție în zonele defavorizate. Este sprijinită, totodată, achiziția de licențe și de brevete, fiind stimulată proprietatea intelectuală, astfel încât constructorii români să fie mai implicați în partea de cercetare-dezvoltare pe materiale noi, cu un ciclu de producție integrat în economia circulară, materiale verzi, sustenabile conforme cu noile cerințe ale Comisiei Europene.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!