Minaur va juca în sferturile de finală cu Bregenz Handball (Austria) - Ziarul de Maramures

Minaur va juca în sferturile de finală cu Bregenz Handball (Austria)

Marți, 20 februarie, la sediul Federației Europene de Handbal (EHF) a avut loc tragerea la sorți a meciurilor din sferturile de finală ale EHF European Cup, urmată mai apoi de tragerea la sorți a meciurilor din semifinale. România este singura țară care mai are două reprezentante în această fază a competiției. alături de CS Minaur reușind calificarea și Steaua București.

Nu a existat nicio protecție de țară (adică să nu se întâlnească chiar Minaur cu Steaua), în sensul că tragerea la sorți a fost liberă. Nu au existat nici capi de serie sau alte criterii. Prima manșă a semifinalelor se va disputa pe 23/24 martie, iar returul pe 30/31 martie. Semifinalele vor avea loc în ultimele săptămâni ale lunii aprilie.
Tragerea la sorți a meciurilor din sferturi

Olympiakos SFP (Grecia) vs MRK Krka (Slovenia)
FTC-Green Collect (Ungaria) vs TATRAN Presov (Slovacia)
Steaua București (România) – Valur (Islanda)
CS Minaur Baia Mare (România) – Bregenz Handball (Austria)

În semifinale se vor întâlni învingătoarele din meciurile 2-1 și 3-4. Practic, dacă Minaur și Steaua se califică în penultimul act, cele două vor juca între ele, cu un prim meci la București.
Bregenz Handball a intrat în competiție chiar din primul tur. Rezultate:

30-25 și 33-24 cu Mistra (Estonia) – ambele meciuri jucate în Austria
32-23 și 27-30 cu VHC Sviesa (Lituania) – ambele jocuri în Austria
33-29 și 28-29 cu Runar Sandefjord (Norvegia)
26-26 și 33-30 cu Forthof UHK Krems (Austria)

Bregenz este un oraș austriac situat la capătul de est al Lacului Bodensee. Este capitala statului Vorarlberg. Festivalul anual de la Bregenz este un eveniment major, cu spectacole de operă și muzică pe scena plutitoare de pe malul lacului. Bregenz este situat pe un platou ce se încadrează într-o serie de terase către lacul de la poalele muntelui Pfander. Este renumit pentru festivalul anual de muzică de vară Bregenzer Festspiele, precum și pentru festivalul de dans Bregenzer Spring.

15 etape s-au scurs din campionatul austriac de handbal masculin, iar Bregenz Handball ocupă locul 4 (din 12 echipe) cu 19 puncte (8 victorii, 3 egaluri și 4 eșecuri). Clasament: 1. Handball Tirol – 26p; 2. Alpla Hard – 23p; 3. Fuchse – 22p; 4. Bregenz – 19p

Austriecii sunt antrenați de Marko Tanaskovic, ajutat de Markus Rinnerthaler (secund) și Goran Aleksic (portari). În lot, majoritatea jucătorilor sunt austrieci, dar au și trei jucători germani și un sloven.

Pivotul Tobias Wagner (nr. 55) a făcut parte din echipa națională a Austriei la recent încheiatele Campionate Europene. Wagner este golgheterul echipei în Cupa EHF, cu 44 de goluri – la Euro a marcat de 30 de ori. Un alt jucător care a evoluat la Euro 2024 este Markus Mahr (nr. 6), autor a 38 de goluri în acest sezon al EEC – la Euro a marcat de 5 ori.

Foto-CS MINAUR

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!