2024-Anul marii manipulări!? - Ziarul de Maramures

2024-Anul marii manipulări!?

”Este vreo diferență între mass-media ca instrument de informare sau agent de manipulare şi îndoctrinare?” (Herbert Marcuse)

Suntem manipulați. În fiecare zi, oră sau moment al vieții noastre cotidiene. Este singura lecție bine învățată de cei ce se erijează în conducătorii nației. Nu știu economie, finanțe, istorie sau literatură… dar ei vorbesc. Cât mai mult și cât mai des chiar dacă rostesc numai inepții și tâmpenii monumentale. Iar mesajul lor este promovat de mass media obedientă și plătită din bani murdari, cu o fervoare mai puternică decât orice convingere doctrinară.

Deși lipsiți de educația necesară și bunul simț tradițional românesc, ”ciolacii” din politică, indivizi nebărbieriți, cu pungi sub ochi și pământii la față, ies zilnic la televizor sau în clipuri aranjate pe social media, pentru a debita minciuni într-un limba agramat și rural presărat cu anglicisme. Oare de ce avem ca nație, printre cele mai mici coeficiente de inteligenta (IQ) din Europa?

Coeficientul de inteligență nu reprezintă inteligența genetică sau nativă a unei persoane sau nații. În realitate, coeficientul de inteligență este determinat de calitatea sistemului educațional dintr-o țară. Ori, se știe că în ”România Educată”, sistemul public de stat este afectat de o corupție endemică, cu miniștri, secretari de stat și directori de școli numiți politic iar cel privat este doar o banală uzină de licențe, masterate și doctorate. Adică furnizoare de mediocrități, eșuate în mare majoritate, în politică și administrație.

România se află ca și IQ pe ultimele locuri în Europa, în urma noastră fiind doar sârbi, albanezii și muntenegrenii iar la nivel mondial suntem undeva în același pluton cu Vietnamul și Armenia. Fac mențiunea că vorbim de coeficientul de inteligență mediu al românilor, în valoare de 91, medie generată prin raportul dintre tinerii noștri plecați la Oxford sau MIT și evident, politicienii noștri care guvernează țara.

Nu ar fi o mare problemă, dacă elitele românești ar rămâne sau ar reveni în țară, administrând prezentul și viitorul nației. Asta pentru că un studiu recent menționează că 42% dintre români sunt analfabeți funcționali (90% sunt în politică) 85% sunt analfabeti științifici iar 99% fac parte din categoria analfabeți mediatici. Cei care cred tot ce le spune mass media.

Revenind la superba noastră presă audio-video, cu jurnaliști marca Digi, Pro si Antena CNN, populată de specii tunate, botoxate și anorexice, trăiesc din prima zi a anului o mare dilemă. Suntem informați că anul 2024 va fi anul Armaghedonului și nu al Dragonului, hidra rusească urmând să ocupe țara măscăriciului prezidențial, abandonat din cauza lipsei de solvabilitate, de marile concerne industriale de armament. Și că până in 31 decembrie 2024, citire de la prelipceanul cu bretele, România va deveni și ea un oblast putinist, având ca guvernator….o Șoșoacă.

Iar românii cred diareea verbală, repetat obsesivă a posturilor de televiziune isterizate, uitând că avem umbrela NATO, pe megieșul Gioană care nu-și uită neamurile și promisiunile avansate de politicieni imbecili, că vom cheltui miliarde de dolari, pe avioane și sisteme Patriot.

Mă întreb dacă mai au rost alegerile din acest an, dacă contează cine și ce funcție va deține, câtă vreme viitorul nostru pare cert și indubitabil, iar copiii noștri nu vor mai învăța cu medidatori scumpi engleza sau franceza, ci mai degrabă gratis-forțat rusa, farsi sau limba mandarinilor.

Poate toate trei? Sau și araba? Ori ebraica. Noroc cu jurnaliștii marca…..care printre ăăăăă-uri, hmmmm-uri și alte onomatopee hilare, ne vor scoate din bezna colibelor în care supraviețuim…

„O minciună spusă destul de des… devine adevăr.” (Vladimir Ilici Lenin)

Somogyi Attila

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!