În VIDEO-Ce a descoperit procurorul DIICOT Maramureș în locuințele traficanților de droguri

ACTUALIZARE ora 15.34La data de 24 noiembrie 2021, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Maramureș, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Maramureș, au efectuat 3 percheziții domiciliare, într-o cauză vizând săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și deținere de droguri de mare risc.

Astfel, în perioada 2019 – 2021, mai multe persoane, din municipiul Baia Mare, în baza aceleiași rezoluțiuni infracționale, în mod repetat, ar fi comercializat droguri de mare risc, sub forma de comprimate ecstasy, amfetamină și cocaină, activitatea fiind comisă preponderent, în municipiul Baia Mare. La sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Maramureș au fost conduse, în vederea audierii, 5 persoane. Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române. Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție, transmite Poliția Maramureș.

În urma audierii, procurorul DIICOT-BT Maramureș va stabili dacă se va dispune sau nu reținerea pentru 24 de ore a vreunei persoane și ulterior prezentarea acesteia în fața instanței cu propunere de arestare preventivă.

————

Poliția Română și D.I.I.C.O.T., cu sprijinul Jandarmeriei Române, efectuează în această dimineață 47 de acțiuni operative, pentru destructurarea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică, trafic de droguri și infracțiuni împotriva patrimoniului, cu consecințe deosebit de grave. Cinci dintre acestea sunt în Maramureș-din primele informații.

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, polițiștii, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T., vor pune în executare 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

Pentru Poliția Română și D.I.I.C.O.T., investigarea în mod constant a infracțiunilor de trafic de persoane și de minori, precum și a oricăror forme de exploatare a persoanelor vulnerabile reprezintă o parte a eforturilor de a combate în mod eficient acest fenomen infracțional. De asemenea, sunt vizate grupuri infracționale implicate în săvârșirea altor fapte cu pericol social deosebit, care au activat pe teritoriul național sau cu componentă transfrontalieră.

Acțiunile urmăresc documentarea activității infracționale a persoanelor bănuite, recuperarea prejudiciilor, indisponibilizarea bunurilor obținute din săvârșirea de infracțiuni sau deținute ilegal, crearea unui climat optim de siguranță a cetățenilor și de protecție a victimelor infracțiunilor.

Persoanele depistate vor fi conduse la audieri, în vederea luării măsurilor legale în fiecare cauză.

Operațiunea de astăzi se desfășoară în contextul măsurilor luate la nivelul Ministerului Afacerilor Interne, pentru combaterea infracționalității de orice fel și pentru asigurarea ordinii și liniștii publice. În cursul acestei zile, în funcție de evoluția anchetei, în fiecare caz în parte, Poliția Română și D.I.I.C.O.T. vor oferi informațiile ce pot fi făcute publice.

Foto&VIDEO-Poliția Română

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!