Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD: ”Trei rachete de croazieră au lovit orașul Ivano-Frankivsk” - Ziarul de Maramures

Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD: ”Trei rachete de croazieră au lovit orașul Ivano-Frankivsk”

Invazia rusă în Ucraina ia amploare, iar în această dimineață trei rachete de croazieră au lovit orașul Ivano-Frankivsk, aproape de granița cu România. Crimele de război continuă în Ucraina, iar atacurile se întețesc de la o oră la alta, fiind tot mai aproape de pământ românesc. Ororile pe care rușii continuă să le comită în Ucraina depășesc orice limită de înțelegere.

România și Maramureșul rămân însă aproape de prietenii și vecinii noștri, atât prin ajutarea celor care trec granițele noastre, pentru a se ascunde de bombe, cât și prin ajutor oferit bravilor ucraineni rămași să își apere patria și glia strămoșească.

Deputatul PSD Maramureș, Gabriel Zetea a arătat că, în Maramureș, societatea civilă, administrația publică, mediul economic, reprezentanții sistemului medical și sanitar, forțele de ordine și ONG-urile au dat mână într-o luptă continuă pentru susținerea prietenilor noștri din Ucraina. Acest ajutor incredibil pe care românii îl dau ucrainenilor este relatat pe larg de presa internațională și nu numai.

Gabriel Zetea: ”Rămânem alături de Ucraina până când ultimul soldat rus va părăsi țara vecină”

Demnitarul maramureșean și-a reîntărit susținerea și sprijinul pentru vecinii din Ucraina, arătând că ajutoarele vor continua să fie transmise spre cei care luptă cu atâta îndârjire pentru țara lor.

”Pentru a veni în sprijinul ucrainenilor rămași să lupte pentru libertate, săptămână trecută am însoțit un convoi umanitar în orașul Ivano-Frankivsk din regiunea cu același nume înfrățită cu județul Maramureș. În cadrul întâlnirii pe care am avut-o cu oficialitățile din Ivano-Frankivsk am asigurat-o pe Svitlana Onyschuk, guvernator al Regiunii Ivano Frankivsk, că vom continua să ajutăm Ucraina în general și regiunea Ivano-Frankivsk în special. În urma apelului pe care l-am lansat în urmă cu două săptămâni, în calitare de președinte al filialei județene a PSD, primarii social-democrați din Maramureș s-au implicat total în acest război nedrept, continuând să ajute atât refugiații care ajung în județul nostru, cât și comunitățile ucrainene cu care sunt înfrățiți sau cu care au relații de colaborare. Toți cei care doresc să ofere în continuare un sprijin sunt invitați la sediul PSD Maramureș din Baia Mare sau la sediile locale ale PSD, pentru a dona alimente neperisabile pe care, săptămâna viitoare, le vom dona locuitorilor din Ivano-Frankivsk. Pentru că binele se face în echipă, iar românii în general și maramureșenii în special au arătat o solidaritate incredibilă cu durerea prin care trec prietenii noștri. Rămânem alături de Ucraina, rămânem alături de frații și vecinii noștri care, de 16 zile, țin piept acestei invazii nedrepte ce ucide civili, bombardează școli, maternități, blocuri de locuințe și case private. Vom continua să ajutăm Ucraina până când ultimul soldat rus va părăsi țara vecină. Să dăm în continuare dovadă de umanitate și solidaritate, pentru că doar așa va putea fi oprit acest război inuman”, a declarat în apelul său președintele PSD Maramureș, deputatul Gabriel Zetea.

 

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!