Sorin Vlașin, senator: Va fi redus numărul de funcții de conducere și vor fi plafonate indemnizațiile de conducere la stat - Ziarul de Maramures

Breaking News

Sorin Vlașin, senator: Va fi redus numărul de funcții de conducere și vor fi plafonate indemnizațiile de conducere la stat

Va fi redus numărul de funcții de conducere în sistemul public și vor fi plafonate îndemnizațiile de conducere la societățile de stat, informează senatorul social-democrat Sorin Vlașin.

Măsurile au fost identificate, iar printre acestea se numără și tăierea unor sporuri nejustificate, comasări și desființări de instituții.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”În efortul de diminuare a deficitului bugetar, greul trebuie să-l ducă mai întâi statul, nu cetățeanul și mediul privat! Tocmai de aceea, așa cum a promis, PSD a pregătit un plan extins pentru reducerea la maximum posibil a cheltuielilor statului, pe care l-a agreat împreună cu partenerii de guvernare. Au fost identificate, astfel, zeci de măsuri care, dincolo de eliminarea celor 200.000 de posturi bugetare neocupate, vor duce la tăierea unor sporuri nejustificate, la comasări și desființări de instituții. Va fi redus numărul de funcții de conducere în sistemul public și vor fi plafonate îndemnizațiile de conducere la societățile de stat. În plus, va fi introdus un sistem mai clar de monitorizare a indicatorilor de performanță pentru autoritățile de stat în scopul favorizării proiectelor și investițiilor care chiar fac diferența.

Referitor la resursele naturale, aflate în proprietatea statului, acestea nu vor mai fi concesionate la prețuri ridicole, transmite demnitarul.

Sorin Vlașin, senator PSD Maramureș: ”În același timp, resursele naturale, aflate în proprietatea statului, nu vor mai fi concesionate la prețuri ridicole: de aceea, primul pas este actualizarea tuturor redevențelor cu rata inflației. Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că impactul măsurilor de reducere a cheltuielilor statului va fi de circa 5.8- 6 miliarde de lei până la finalul anului. Este nevoie de un efort comun, de un stat mai suplu și mai eficient, în care să existe mai multă echitate și transparență.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!