Tâlhăria calificată și omorul calificat prevăzute în Codul Penal vor fi completate pentru protejarea persoanelor vulnerabile (Cristian N. Țâgârlaș) - Ziarul de Maramures

Breaking News

Tâlhăria calificată și omorul calificat prevăzute în Codul Penal vor fi completate pentru protejarea persoanelor vulnerabile (Cristian N. Țâgârlaș)

La ultima ședință a Comisiei Juridice a Senatului au fost puse în discuție câteva propuneri legislative care vizează modificarea și completarea Codului Penal.

Potrivit informațiilor furnizate de senatorul Cristian Niculescu Țâgârlaș, s-a decis introducerea unei agravante la art. 189 și art. 234 din Codul Penal.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”La ultima ședință a Comisiei Juridice a Senatului am continuat discuțiile pe marginea propunerii legislative pentru modificarea și completarea Legii privind Codul Penal, alături de reprezentanți ai Ministerului Justiției și ai societății civile, pentru că, așa cum am anunțat, ne dorim dezbateri transparente, la care să participe toți cei interesați de modificările la acest proiect de lege. În urma dezbaterilor, am convenit introducerea unei agravante la articolul 189 privind Omorul calificat și la articolul 234 privind Tâlhăria calificată, legată de vădita vulnerabilitate a persoanei vătămate, datorată vârstei, stării de sănătate, infirmității sau altor cauze.

Conform demnitarului, în cazul infracțiunii de lovire sau alte violenţe sau a infracțiunii de vătămare corporală, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime atunci când:

victima se află în îngrijirea, ocrotirea, educarea, paza sau tratamentul făptuitorului;
victima este un minor;
fapta este săvârșită în public, iar făptuitorul este înarmat, are asupra sa un obiect periculos dintre cele prevăzute la art. 372 alin. (1) sau este însoțit de un câine considerat periculos potrivit legii.

Ocrotirea minorilor și a persoanelor vulnerabile reprezintă o prioritate și mă bucur că alături de colegii senatori din Comisia Juridică și de reprezentanții societății civile reușim să venim cu cele mai bune măsuri pentru siguranța cetățenilor, a conchis senatorul de Maramureș, Cristian Niculescu Țâgârlaș.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!