Cristian N. Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Protejarea victimelor violenței de orice fel este esențială” - Ziarul de Maramures

Breaking News

Cristian N. Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Protejarea victimelor violenței de orice fel este esențială”

Protejarea victimelor violenței de orice fel este esențială într-un stat civilizat, care apără drepturile cetățenilor, consideră senatorul liberal Cristian Niculescu Țâgârlaș.

În cadrul ședinței comune a Comisiei Juridice și a Comisiei de Apărare din Senatul României, s-a dezbătut o inițiativă legislativă deosebit de importantă, propusă de Ministerul Justiției și Ministerul Afacerilor Interne, care vizează extinderea ordinului de protecție pentru orice victimă a violenței de orice fel.

Această inițiativă are drept scop garantarea unei protecții adecvate pentru toate victimele violenței, indiferent de natura acesteia sau de relația dintre victimă și agresor.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Statisticile privind cazurile de violență din România sunt îngrijorătoare, iar acest proiect de lege este un răspuns necesar la această problemă. Cu peste 80 de mii de cazuri înregistrate în 2022 și o creștere de 5 mii de cazuri față de anul precedent, este esențial să luăm măsuri pentru protejarea victimelor. Proiectul nu se limitează doar la violența fizică, ci acoperă și alte forme de abuz, precum hărțuirea online, apelurile telefonice multiple, urmărirea fără drept, supravegherea neautorizată și multe altele. Astfel, victimele vor fi protejate într-un mod mai cuprinzător și eficient. Prevederile analizate sunt în conformitate cu standardele europene în domeniu, fiind esențiale pentru menținerea unui cadru legal eficient în combaterea violenței.

Proiectul de lege prevede și măsuri care vor permite intervenția rapidă a instituțiilor de aplicare a legii în cazurile de pericol iminent de violență, inclusiv monitorizarea agresorului cu ajutorul brățării electronice, o tehnologie modernă ce poate preveni cazuri grave de violență.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Felicit Ministerul Justiției și Ministerul Afacerilor Interne pentru eforturile lor constante în dezvoltarea acestei legi și pentru angajamentul lor în asigurarea unei societăți mai sigure și mai echitabile.”

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!