Gabriel Zetea, deputat: PSD înțelege nevoile fermierilor și vine cu soluții concrete pentru sprijinirea activității acestora - Ziarul de Maramures

Gabriel Zetea, deputat: PSD înțelege nevoile fermierilor și vine cu soluții concrete pentru sprijinirea activității acestora

PSD înțelege nevoile fermierilor și vine, ca de fiecare dată, cu soluții concrete pentru a sprijinii activitatea acestora, a scris pe pagina sa de Facebook social-democratul Gabriel-Valer Zetea.

Demnitarul a anunțat că ministrul Adrian Chesoiu va permite fermierilor accesul la apă și instalații mai devreme decât era preconizat. Mai mult, 50% din consumul de energie electrică va fi suportat de Ministerul Agriculturii.

Gabriel-Valer Zetea, deputat PSD: ”În condițiile secetei prelungite din această iarnă, Ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu a decis să pornească sistemele de irigații și să permită accesul fermierilor la apă și la instalații, mai devreme decât în anii anteriori. Ministerul Agriculturii va suporta și contravaloarea a 50% din costurile pentru energia electrică, folosită pentru instalațiile și echipamentele deținute de fermieri. Din 19 martie au fost pornite sistemele şi au fost umplute canalele cu apă în mai multe județe, iar acțiunea continuă în toate zonele țării în care fermierii au solicitat furnizarea apei pentru irigații. Măsură gândită de PSD sprijină înființarea noilor culturi și asigură sustenabilitate în privința producției de alimente pentru români, în condițiile crizei energetice și a războiului din Ucraina.”

Foto-arhiva

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!