Cristian N. Țâgârlaș, senator PNL: Protejarea copiilor trebuie să devină o prioritate în România - Ziarul de Maramures

Cristian N. Țâgârlaș, senator PNL: Protejarea copiilor trebuie să devină o prioritate în România

Protejarea copiilor în fața abuzurilor și violențelor sexuale trebuie să devină o prioritate și în România, a scris pe pagina sa de Facebook, senatorul liberal Cristian Niculescu Țâgârlaș.

În acest sens, demnitarul a dat un aviz favorabil în Senat pentru modificarea Codului Penal și al Codului de Procedură Penală, cu scopul de a combate abuzul sexual al minorilor, prin înăsprirea pedepselor și recunoașterea criteriului vulnerabilității.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Printre modificările adoptate se află incriminarea distinctă a infracțiunii de viol săvârșit asupra unui minor, a agresiunii sexuale săvârșită asupra unui minor, precum și ridicarea la 15 ani a vârstei consimţământului sexual. De asemenea, potrivit actului normativ, determinarea sau înlesnirea întreţinerii de acte sexuale sau de natură sexuală între minori, este considerată infracțiune cu forme agravante și pedepse proporţionale.”

Țâgârlaș a menționat faptul că, între modificările adoptate se regăsește un criteriu nou care vizează vulnerabilitatea minorului.

Cristian Niculescu Țâgârlaș, senator PNL Maramureș: ”Între modificările adoptate se află și un criteriu nou ce trebuie luat în considerare în comiterea unor astfel de infracțiuni, cel al vulnerabilității minorului. Este vorba de precaritatea situaţiei sale economice sau sociale, având în vedere că cele mai multe cazuri de abuzuri apar împotriva copiilor defavorizaţi, din familii foarte sărace sau care se află în diverse centre sau adăposturi.”

Prin acest proiect de lege facem un pas înainte pentru protejarea drepturilor minorilor și pentru alinierea la legislația europeană în acest domeniu, a mai punctat demnitarul.

Foto: ARHIVA

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!