REUP-Reabilitarea și modernizarea infrastructurii ITPF Sighetu Marmației - Ziarul de Maramures

REUP-Reabilitarea și modernizarea infrastructurii ITPF Sighetu Marmației

Începând cu luna martie 2021, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Sighetu Marmației derulează proiectul REUP – Reabilitarea și modernizarea infrastructurii poliției de frontieră în vederea consolidării activităților comune pentru cooperarea poliției la frontiera RO-UA”, cod EMS ENI 1HARD/4.3/11, finanțat prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020, cu un buget de peste 2 milioane de Euro.

Obiectivul general al proiectului constă în reabilitarea și modernizarea infrastructurii poliției de frontieră în vederea consolidării activităților comune pentru cooperarea poliției la frontieră RO-UA, acesta integrează idei, priorități și acțiuni ale autorităților de frontieră, fiind identificate soluții care vor îmbunătăți activitatea poliției de frontieră și vor contribui la prevenirea infracțiunilor transfrontaliere.

Proiectul are doi parteneri, I.T.P.F. Sighetu Marmației (lider de proiect) și Detașamentul de Grăniceri Cernăuți (beneficiarul nr. 1) și se desfășoară în perioada 26.03.2021 – 25.03.2023, cu o durată de implementare de 24 de luni.

În cadrul acestuia, vor fi reabilitate și modernizate Sediul Sectorului Poliției de Frontieră Vicov precum și Sediul Sectorului Cerepivka, din cadrul Detașamentului de Grăniceri Cernăuți, Ucraina.

În prezent, lucrările de reabilitare a Sediului Sectorului Poliției de Frontieră Vicovul de Sus sunt în faza de realizare a arhitecturii interioare. Urmează a fi montate echipamentele specifice și dotările necesare desfășurării activităților.

Până în prezent, stadiul lucrărilor aferente liderului de proiect, I.T.P.F. Sighetu Marmației, este de peste 72%. De asemenea, partenerul nr.1 – Detașamentul de Grăniceri Cernăuți continuă procedurile de implementare, în prezent fiind realizat proiectul tehnic și urmând a se demara procedura specifică privind achiziția de lucrări pentru reabilitarea Sediului Sectorului de Grăniceri Cerepivka.

Valoarea totală a proiectului care face obiectul finanţării nerambursabile este 2.340.566,23 euro (peste 11.468.000 lei), din care: 1.300.000 euro reprezintă contribuția UE și 1.040.566,23 euro este cofinanțarea beneficiarilor.

Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020 este finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Instrumentului European de Vecinătate şi co-finanţat de statele participante în program.

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!