Justiția cumpărată cu…popcorn?! - Ziarul de Maramures

Justiția cumpărată cu…popcorn?!

„Lăcomia excesivă, de neegalat, este hrana oricărui om având putere machiavelic abuzivă, manipulatoare, distructivă și narcisistă, exponent al kakistocrației, cleptocrației, nedreptății, corupției și impunității de astăzi.” (Angelica Hopes)

Trăim și ne afundăm tot mai mult într-o kakistocrație endemică. Într-o guvernare făcută de cei mai nepotriviți oameni, legitimați de incultura civică a mediocrității po(pu)limii. Politologii afirmă că este cea mai cruntă și distructivă formă de organizare statală, mai periculoasă decât a corupților sau nemernicilor inteligenți, care te fură elegant și cu zâmbetul pe buze părând că-ți fac o favoare.

România pare parte a unui joc de ruletă având un crupier matrafoxat și pretins autoritar, de care nu ascultă nimeni. Jetoanele se mută de pe o parte pe alta, se amestecă, își schimbă culoarea și participă la spolierea băncii, în cazul nostru bugetul de stat. Nu avem autostrăzi, sisteme de irigații, tren rapid sau aeroporturi moderne, digitalizarea este o himeră, fondurile europene se trag și nu se atrag, căpușate de firmele clientelei politice iar forta de muncă validă a emigrat, scârbită de mediul în care patronul te plătește cu minim pe economie dar mai așteaptă să-I săruți și mâna.

Într-o țară tot mai săracă cu fiecare an, avem politicienii matusalemici care mor de bătrânețe pe băncile Parlamentului, președinți de județene care exercită și controlul politic al guvernării locale, avem 3.228 de primari din care un procent insemnat sunt analfabeți funcționali, restul fiind ”descurcăreții” care-și ”cumpără” mandatele succesive. Patentul lui Charles Cretors a fost adaptat sistemului neaoș carpatin, mașina de popcorn devenind sursa averilor demnitarilor fălcoși și obezi, obosiți de prea multe mandate și beneficiari ai pensiilor nesimțite care îi fac să se simtă speciali. În fapt sunt doar niște jalnice specimene urlătoare, care au învățat să spună cetățenilor ceea ce vor să audă… și nu adevărul.

La posturile de (dez)informare centrale e forfotă mare pe tema zilei. Guvernul generalului în retragere premier trebuie să-și depună mandatul, pentru a face loc guvernului purtătorului de ciolan, semidoct și nebărbierit. Se negociază ministere, fiecare partid urmând să schimbe oamenii împinși în Executiv. Se vorbește de competență în zona unde educația este siluită, finanțele sunt la nivelul caselor de amanet iar agricultura este condusă de un dinozaur comunistoid. Foști premieri cu izmene roșii coboară miniștrii degradați fiind de partid, se fabrică în grabă cv-uri adaptate și se caută sindicaliști flămânzi care să scoată oamenii în stradă, deturnând atenția de la prioritățile țării.

Aseară a fost văzută exponenta Justiției luându-și bilete de avion spre Capitală. Cât de normal este să renunți la roba și prestigiul de judecător al unei Curți de apel, pentru a merge să predai tehnici procedurale viitorilor grefieri și cum poți să mai ai încredere într-un sistem devenit aritocratic și infailibil, datorită beneficiarilor de popcorn cu iz de asfalt și lemn furat?

România devine un imens bazar oriental în care se vinde și se cumpără aproape tot, de la combinate siderurgice și zăcăminte de petrol până la serviciile podăreselor, numite afectuos… escorte!

„Este nevoie de mult curaj pentru a-ți deschide inima și mintea la nedreptatea și suferința uriașă din lumea noastră.” (Vincent A. Gallagher)

Somogyi Attila

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!