Casă cuprinsă de flăcări la Cavnic. Focul a mistuit 80 de metri pătrați din imobil - Ziarul de Maramures

Breaking News

Casă cuprinsă de flăcări la Cavnic. Focul a mistuit 80 de metri pătrați din imobil

Alarma s-a dat la 112 astăzi, 29 ianuarie, în jurul orei 5 dimineața. La locația indicată s-au deplasat echipajele ISU Maramureș.

”La Cavnic, pompierii băimăreni au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit și o anexa, lipită de casă. Focul a mistuit casa pe o suprafață de circa 80 de metri pătrați. De asemenea, în urma incendiului au ars diverse obiecte de mobilier și de îmbrăcăminte. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un scurtcircuit electric al unui cablu de la boiler”, a transmis astăzi ISU Maramureș.

Și la sfârșitul săptămânii trecute, angajații ISU Maramureș au intervenit pentru stingerea mai multor incendii produse la imobile.

Astfel, salvatorii băimăreni s-au deplasat în Ferneziu, unde acoperișul unei case a luat foc. În urma incendiului au ars circa 100 de metri pătrați de acoperiș din lemn și 80 de metri pătrați de tavan din rigips. Incendiul a avut ca și cază probabilă de izbucnire coșul de fum necurățat. Tot din cauza unui coș de fum a izbucnit un incendiu în localitatea Tulghieș. Pompierii din cadrul Punctului de Lucru Șomcuta Mare au lichidat incendiul în urma căruia au ars circa 5 metri pătrați de acoperiș din lemn. La Urmeniș, pompierii Secției Fărcașa au intervenit pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul unei locuințe. Focul a distrus circa 4 metri pătrați de bârne din lemn. Tot coșul de fum a fost și în acest caz principala cauză de izbucnire a incendiului.

La Rohia, o cabana din lemn a fost cuprinsă de flăcări. Pompierii din cadrul Stației Târgu Lăpuș au intervenit pentru lichidarea incendiului în urma căruia au ars circa 100 de metri pătrați de acoperiș din lemn și s-au degradat 80 de metri pătrați de tablă.

Având în vedere faptul că incendiile din acest weekend au izbucnit din cauza coșurilor de fum exploatate necorespunzător, pompierii maramureșeni recomandă:

– să curățați coșurile de fum de cel puțin două ori pe an;
– să nu utilizați coșurile de fum cu defecțiuni;
– să izolați coșurile de fum față de materialele combustibile din jur.
-să acordați o mare atenție instalațiilor electrice! Acestea nu trebuie utilizate cu improvizații sau dacă sunt defecte.

Foto: arhiva

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!