Recomandări adresate persoanelor vârstnice și celor cu afecțiuni cronice în caz de caniculă - Ziarul de Maramures

Recomandări adresate persoanelor vârstnice și celor cu afecțiuni cronice în caz de caniculă

Temperaturile ridicate constituie factori agresivi asupra sănătăţii, extrem de nocivi, ce pot deregla echilibrul organismului. Prea multă căldură nu este benefică pentru nimeni. Este chiar mai riscant dacă sunteți mai în vârstă sau aveți probleme de sănătate.

Durerea de cap, confuzia, amețelile sau greața ar putea fi un semn al unei boli legate de căldură. Mergeți la medic sau la o cameră de urgență pentru a afla dacă aveți nevoie de tratament în cazul în care v-ați expus necontrolat la temperaturi caniculare.

Iată, câteva recomandări pentru a evita posibilele probleme de sănătate datorate temperaturilor crescute:
-se va încerca crearea unui ambient care să nu suprasolicite capacitatea de adaptare a organismului: umbră, camere răcoroase, fără plimbare în locuri aglomerate în miezul zilei;
-se va menține cu rigurozitate igiena personală prin efectuarea de dușuri zilnice cu apă călduță;
-se vor hidrata corespunzător cu apă plată, infuzii din plante (fără cofeină), sucuri naturale de fructe, fără adaus de conservanți;
-se vor consuma, în special, legume și fructe proaspete;
-este nerecomandat consumul de alcool, cafea și ceai negru în timpul caniculei.

Persoanele care suferă de anumite afecțiuni iși vor continua tratamentul conform indicațiilor medicului. Este foarte util ca în aceste perioade, persoanele cu afecțiuni cronice (cardio-vasculare, hepatice, renale, pulmonare) să consulte medicul de familie în vederea adapării schemei terapeutice la condițiile existente.

Atenție! Persoanele în vârstă nu consumă suficiente lichide dacă nu sunt atenționați! Acesta este motivul pentru care, la minim 30 minute, dacă aveți persoane în vârstă în îngrijire, trebuie să le oferiți lichide și să vă asigurați că le consumă!

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!