Guvernul vrea să dea un pumn în c…. autorităților locale!?

”Pentru administrația publică, orice aniversare este un bun prilej de a cheltui niște fonduri!” (Valeriu Butulescu)

Cu două luni înaintea sfârșitului de an și după o risipă greu de înțeles în vremuri de austeritate, guvernul Ciolacu scoate un proiect de Ordonanță de Urgență, potrivit căruia instituțiile și autoritățile publice locale nu vor mai putea finanța în 2023, din fonduri publice, evenimente comunitare precum: festivaluri, concerte, competiții locale, simpozioane sau sărbători tematice.

Wowww, la aflarea vești dată de mass-media ușor independentă, doi useriști bâlbâiți și confuzi, plus un ”aurist” mahmur de la nunta din Măciuca, au intrat subit în stare priapică completând, în transă fiind, cereri pentru a intra în PSD.

Stau și mă întreb dacă nu este doar un tun de presă prin care ”bombardierii” social democrați, urmași bravi ai curentului ilescian, vor să liniștească spiritele dezmorțite de revolta Hamaz împotriva Țării Sfinte. Poate că unii suntem mai creduli, pacifiști, buimaci sau miserupiști dar știm măcar în ce lună suntem. Adica știm că primăvara, vara și toamna devreme se sparg banii publici pe zilele satului, comunei, orașului, municipiului, județului etc . E drept că se mai târnosește câte o biserică, se sfințește câte un paraclis, se inaugurează câte o răstignire și iarna sau toamna târziu dar acolo merge poporul cu bani și lasă în cutia milei sponsorizarea necesară.

Cum adică? În an preelectoral să prinzi în menghină (c)oaiele primarilor traseiști, dar loiali, din tot spectrul cromatic al politicii de tip LGBT din România? Păi fără proiecte urbane finalizate, fără ștrand, sala polivalentă, stadion, pasaj rutier, parcări, locuri de joacă, bulevarde, străzi și alte gogorițe promise și nefinalizate, mai au ei obraz să candideze la anul? Cu ce ar mai putea să-și argumenteze susținerea doamna Măriuca, fosta filatoare fruntașă la Maratex, dacă nu poate pomeni de grandoarea Sărbătorii Castanelor și bufeul avut la scena din centru, unde lălăie dinozaurii muzicii populare?

Săptămâna asta doi jurnaliști au fost puși la stâlpul infamiei și declarați inamicii publici numărul unu ai orașului, alături de patru consilieri locali, acuzați de puci împotriva ”celui mai iubit fiu al orașului”. Mă așteptam la obișnuita reacție de solidaritate a tagmei dar surpriză…. Ca reacție, cele cateva ziare care mai primesc stipendii nobiliare au tras cu tunurile de calibrul 130 împrăștiind retorica SF a patronului, în timp ce marea parte a jurnaliștilor au preferat să vorbească despre… timpul probabil și accidente de circulație.

Realitatea este că orașul respiră parcă mai ușor în așteptare veștilor din noiembrie, venite de la cele două ”păcătoase” în robă care vor îndrăzni sau… nu, să se opună mersului istoriei unui oraș îngenunchiat și umil.

Vom trăi și vom vedea…până atunci doar cel fără de păcat să ridice piatra! Și să nu uitați că…”Datoria publică nu este a voastră! Ci a urmașilor urmașilor voștri! (Gabriel Băețan)

Somogyi Attila

  • da, precis se vor economisi câteva miliarde la buget intru acoperirea salariilor si pensilor speciale, plux baxurile de hartie igienica ale lui Bolos…

Lasă un comentariu

error: Conținut protejat !!